Help, mijn peuter eet geen groente

Lotte is eigenlijk altijd een goede eter geweest.  En eigenlijk is ze dat nog steeds,  ze is thuis alleen selectief geworden ten aanzien van groente. Op de crèche niet. Daar likt ze nog steeds de pan uit. Thuis weigert ze echter steeds vaker groente te eten. Iets anders dan tomaat, komkommer of olijf gaat er meestal niet in. Daarom ben ik sinds kort nieuwe recepten aan het uitproberen. Als eerste waren courgette frietjes aan de beurt. Aangezien Lotte gek is op gewone frietjes leek me dit een goede start. Misschien zou de vorm er wel voor zorgen dat ze ze toch zou proberen. Het recept vond ik op leukerecepten.nl. Gaandeweg heb ik wel wat dingen aangepast, de hoeveelheid panko was wel erg veel.

Toen de courgettefrietjes op tafel kwamen keek Lotte er in eerste instantie een beetje vreemd na. Ze wilde er gelukkig wel eentje proeven en deze viel….in de smaak! Hallelujah! Voor ons was het recept voor een beetje te flauw, dus op het bord hebben we nog wat cayennepeper toegevoegd.

Ingrediënten

1 courgette
80 gr panko
50 gr parmezaanse kaas
2 eieren
peper en zout
50 gr bloem
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Bekleed een bakblik met een stuk bakpapier. Was de courgette en snijd hem doormidden en daarna in sticks van ongeveer 1 cm dik. Doe de bloem in een diep bord. Klop de eieren met een snufje peper en zout los in een tweede bord.
Meng de kaas en panko in een derde bord. Haal de courgette sticks eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door het panko-mengsel. Druk de panko en kaas goed op de stukjes courgette vast. Leg de gepaneerde courgette’s op de bakplaat en bak ze in 20 minuten gaar en knapperig van buiten.

Eet smakelijk!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *