Review: AQUAcarrier ByKay

Deze vakantie mocht ik de Aquacarrier van ByKay testen. En ik zal het maar gelijk zeggen, wat een handig ding!

Zoals jullie weten hebben we twee kindjes, Lotte is 2,5 jaar oud en Lieke 2,5 maand. Ondanks dat Lotte zich steeds vrijer voelt in het zwembad en de zee, kan je haar echt nog niet alleen laten. Maar hoe doe je dat dan als je ook nog een baby hebt? Nou, dat vroeg ik me eigenlijk ook af. Vandaar dat ik op internet ging zoeken. Uiteindelijk kwam ik bij de AQUA-serie van ByKay terecht. Een draagdoek/sling die volgens de omschrijving geschikt is om mee in het water te gaan, snel droogt en 98% uv bestendig is. Die moest ik testen!

Bij deze serie van ByKay heb je de keuze uit twee modellen, de AQUAcarrier en de AQUAsling. Ik heb gekozen voor de AQUAcarrier in de kleur roze. Misschien wat moeilijker omdoen dan de sling, maar hij biedt wel wat meer bescherming tegen de zon en dat leek me met een 2 maanden oude baby wel belangrijk.

De AQUAcarrier is een ‘one size fits all’ rekbare draagdoek gemaakt van 100% zacht polyester. Hij is 5 meter lang en 70 centimeter breed en is geschikt tot 15  kilo (ongeveer 2 jaar). Omdat de AQUAcarrier een rekbare draagdoek is, knoop je hem voordat je kindje erin zit. Hierdoor kan je hem ook al thuis knopen voordat je bijvoorbeeld naar het strand gaat. In de verpakking zit een duidelijke omschrijving met plaatjes en op de website van ByKay zijn ook filmpjes te vinden waarop je kunt zien hoe je moet knopen.

Ik heb de AQUAcarrier in de 2,5 week dat ik nu op vakantie ben al op verschillende momenten gebruikt, waaronder (natuurlijk) in het zwembad. Lotte is een ernorme waterrat. Doordat ze pas 2,5 is wil ik haar nog niet alleen in het water laten. Door de carrier ben ik in staat om zowel met Lotte als met Lieke in het water te gaan, terwijl ik tegelijkertijd mijn handen vrij heb. Je weet met een 2,5 jarige immers nooit wanneer je moet ingrijpen. Ook heb ik de carrier gebruikt toen we met een boot gingen varen. Lieke was in de carrier goed beschermd tegen de zon en enig water dat tegen ons aanspatte en de doek nat maakte droogde snel op.

De carrier is erg fijn in gebruik. Door de dunne stof neemt hij (relatief) weinig ruimte in beslag en kun je hem gemakkelijk overal mee naartoe nemen. Het materiaal van de carrier voelt heel fijn en zacht aan. Dit vond ik een belangrijk punt omdat je kleintje op veel momenten geen tot weinig kleding zal dragen onder de draagdoek. Ondanks de dunne stof biedt hij wel goede ondersteuning. Daarnaast vond ik het fijn om te merken dat de knoop – ondanks de zachte stof – goed bleef zitten.

Ik kan eigenlijk geen minpunten noemen. Wat mij betreft dus een grote aanrader! De volgende vakantie gaat hij zeker weer mee in de koffer!

De AQUAcarrier kost €39,95 en is te koop via de website van ByKay en verschillende andere winkels.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *