Lieke #3maanden

Hoera, Lieke is alweer 3 maanden! Dit betekent jammer genoeg wel dat onze vakantie er bijna op zit. Nog een weekje en dan zijn we weer terug in Nederland.  En niet veel later moet ik ook weer aan de slag op werk. Begrijp me niet verkeerd ik vind mijn werk erg leuk, maar het is toch het einde van een speciale periode. Daarom ben ik ook erg blij dat ik van tevoren besloten had om nog wat vakantiedagen aan mijn verlof vast te plakken. Anders had ik afgelopen vrijdag alweer moeten werken! Nu gelukkig pas over 3 weken.

Maar hoe gaat het met Lieke? Heel goed! Voor mijn gevoel is ze erg gegroeid. Niet alleen qua postuur, maar ook in haar ontwikkeling. Net als Lotte op die leeftijd, heeft Lieke al een lekkere bolle toet gekregen. Die borstvoeding doet haar duidelijk goed! Ze begint al aardig uit maat 56 te groeien (verschilt trouwens wel heel erg per merk, maar daar een andere keer meer over!) en er beginnen steeds meer plooitjes te ontstaan. We moeten dus erg goed oppassen, voor je het weet ontstaan er plekjes die gaan smetten. Ik merk trouwens ook dat haar haar steeds dunner wordt. Daarnaast krijgt ze een kaal plekje op haar achterhoofd. Ik ben zelf erg benieuwd wat voor haar ze ervoor terug krijgt. Lotte had bij de geboorte ook donker haar en is – na een tijdje rossig te zijn geweest – inmiddels heel blond.

Lieke slaapt nog steeds helemaal door! Ik heb haar de afgelopen maand maar 2x keer een nachtvoeding hoeven geven. De ene keer was tijdens een regeldag en de andere keer was eigenlijk een beetje mijn eigen ‘schuld’. In mijn vorige update vertelde ik dat Lieke als ze op 5 voedingen bleef steken de hele avond aan het clusteren was. Die avond deed ze dat niet. Hierdoor had ze rond 20u een ‘gewone’ voeding en kreeg midden in de nacht weer honger. Maar nogmaals, dat was een uitzondering. We hebben in dat opzicht erg veel geluk. Bij Lotte heb ik tot 5 maanden een nachtvoeding moeten geven.

Lieke zit inmiddels op 6 voedingen. Er begint ook steeds meer regelmaat in te komen. De eerste voeding is rond 7u, verolgens om 10u, 13u, 17u, 20u en de laatste voeding is om 22.30/23.00 uur. Ik ben erg benieuwd hoe het straks zal zijn als we weer thuis zijn. We hebben ons in ieder geval voorgenomen om Lieke dan na de 20u voeding op bed te leggen. Het is de vraag of ze dan nog steeds om 23u nog een voeding wil hebben of dat ze dan ‘ s nachts om een voeding gaat vragen. Maar dat moeten we maar gewoon afwachten.

Lachen deed Lieke al een tijd, maar sinds een paar dagen lacht ze ook met geluid. Haar lach was al erg aanstekelijk (ze krijgt kleine oogjes als maantjes), maar het geluid maakt het helemaal af! Als ze lacht komen we haast niet meer bij. Wat inmiddels ook begonnen is zijn de spuitpoepluiers. Alleen zijn we daar wat minder blij mee… Iemand nog tips hoe je poep goed uit een romper krijgt?

We komen er ook steeds beter achter wat Lieke wel en niet leuk vindt. Grappig genoeg komt dit op veel punten totaal niet overeen met Lotte, terwijl ik eigenlijk vanuit was gegaan dat ze hetzelfde leuk en fijn zouden vinden. Tijdens de afgelopen maand zijn we erachter gekomen dat Lieke gek is op ‘zwemmen’. Ze geniet niet alleen van het kleine badje, maar ook het zwembad viel in de smaak. Daarnaast vindt ze het gelukkig heerlijk om gedragen te worden in de draagdoek/draagzak. Ik zeg gelukkig, want als je ook een peuter hebt is het heel handig om soms je handen vrij te hebben.

Lieke is een erg nieuwsgierig meisje. Daarom vindt ze het ook niks om op een plek te liggen waar ze niks kan zien. Voor de vakantie hadden we bedacht om een campingbedje als box te gebruiken. Op papier een goed plan. We zijn er echter achter gekomen dat Lieke er niks aan vindt. Ze heeft vanuit het campingbedje toch een stuk minder uitzicht dan vanuit een box. Daarom zit ze vaak in haar nuna leaf of ligt ze in haar babynestje op de bank of op een kleed op de grond.

Iets anders waar ze vooralsnog niet gek op is, is ‘belly-time’.  We proberen Lieke elke dag een tijdje op haar buik te leggen, maar vooralsnog vindt ze daar – ondanks haar sterke nekspieren – weinig aan. Omdat het voor haar ontwikkeling belangrijk is doen we het toch, maar ze neemt het ons niet in dank af.

Tussen Lotte en Lieke gaat het ook steeds beter. Die paar weken samen op vakantie heeft ze echt goed gedaan. Aan het begin van de vakantie had Lotte er soms nog wat moeite mee om ons te moeten delen. Maar inmiddels noemt ze haar zusje haar beste vriendin en wil ze steeds met haar knuffelen. Heel fijn!

Liefs, Anneloes

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *