Review: Dooky cover zonnescherm

Toen ik zwanger was van ons oudste dochtertje Lotte wist ik echt helemaal niets van babyproducten. Ik was dan ook erg blij met alle tips en aanbevelingen die ik kreeg. Een daarvan was van mijn toenmalige collegaatje die zei dat ik een ‘Dooky’ moest kopen. Ik had natuurlijk geen idee wat een Dooky was, dus ik struinde internet af. En ja hoor, er bestond zoiets als een Dooky. Aangezien zij al twee kinderen had moest het wel goed zijn en belande de Dooky in mijn winkelmandje. En daar heb ik tot op heden nog geen spijt van gehad!

Maar wat is een Dooky? Een Dooky is een..tja hoe moet ik het noemen..een doek die je met ringen in een handomdraai aan je Maxi-Cosi, buggy of kinderwagen bevestigd waardoor je kindje beschermd is tegen de zon, regen, wind etc. Er bestaan twee varianten: de original en de winter versie. Hetzelfde principe, alleen ander materiaal. De Dooky original is gemaakt van 100% biologisch katoen, heeft een UV-beschermende factor van UPF50+ en filtert meer dan 99% van de schadelijke UVA en UVB stralen. De Dooky winter is ook wasmachinebestendig, maar is in plaats van biologisch katoen is deze gemaakt van 100% micro fleece. Hij heeft een UV-beschermende factor van UPF40+ en  filtert meer dan 97% van de schadelijke UVA en UVB stralen. Zowel de Dooky original als de Dooky winter zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Omdat Lotte in november geboren is maakte ik bij haar gebruik van de winter variant. Voor Lieke, een mei-baby kocht ik enkele maanden geleden twee roze exemplaren van de original variant, één voor op de kinderwagen en één op de maxi-cosi.

Maar wat is er nou zo handig aan de Dooky? Het allergrootste voordeel voor mij is dat je je kindje super gemakkelijk kunt beschermen tegen de ‘elementen’, zonder dat je iedere keer hoeft te klooien met een parasol die je iedere bocht die maakt moet verplaatsen (herkenbaar?!) en niet kunt gebruiken als het waait. Je hangt de Dooky in een handomdraai met behulp van de ringen aan de kap en doordat er ook klittenband aan de Dooky zit kun je hem eenmaal vastgemaakt ook gedeeltelijk oprollen. Daarnaast zorgen de touwtjes aan de Dooky ervoor dat je de uiteinden aan de stang van je wagen vast kunt maken (zie foto). Hierdoor blijft er voldoende lucht door de wagen stromen en warmt de wagen, en daarmee je kindje, dus niet teveel op (dat is de reden dat het bedekken van een kinderwagen met een hydrofieldoek wordt afgeraden, de wagen wordt dan een klein kacheltje en is dus gevaarlijk voor je kindje).

Zitten er ook nadelen aan de Dooky? Ik kan er weinig opnoemen. Het enige wat ik jammer vind is dat je je kindje niet kunt zien als de doek ervoor hangt. Een klein ‘spiekgaatje’ zou handig zijn. Daarnaast is het onhandig dat de ringen minder goed om bepaalde Maxi-cosi’s passen. Ik heb zelf de Maxi-cosi pebble plus en ondanks dat het vastmaken wel lukt, moet je wel wat meer moeite doen.

Maar afgezien van deze kleine puntjes is de Dooky wat mij betreft zeker een aanrader!

Liefs, Anneloes

 

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *