Lieke #4maanden

Tijdens de vorige update zaten we nog heerlijk in Frankrijk. Wat een verschil met nu! Terwijl ik dit schrijf komt het namelijk met bakken uit de hemel.

De afgelopen maand is er veel veranderd. De grootste veranderingen waren onze terugkomst van vakantie en dat ik weer begonnen ben met werken. Dat was allebei echt even wennen. Het hielp ook niet mee dat Lieke ‘s nachts weer voor een voeding kwam. Maar eigenlijk was dat onze eigen schuld. We zijn namelijk na terugkomst van onze vakantie begonnen met het ‘op tijd’ naar bed brengen van Lieke. Op vakantie ging ze meestal pas rond 22u mee naar boven. Ik gaf dan op bed nog een laatste voeding waarna ze de volgende ochtend pas weer wakker werd. Echt heerlijk kan ik je vertellen. Maar door haar om 20u op bed te leggen sliep ze ineens door die 22u voeding heen en werd ze ‘s nachts, meestal rond een uur of 3, met honger wakker. Daarnaast merkte we eenmaal weer thuis dat ze erg onrustig was in haar wiegje. Ze lag maar te bewegen en te draaien. Zo erg zelfs dat ik heb overwogen haar, net als op vakantie, in een groter bedje te leggen. Uiteindelijk is het niet nodig geweest. We zijn namelijk inmiddels een paar weekjes verder en het onrustige draaien is gelukkig weer verleden tijd. Ik denk echt dat ze weer even moest wennen aan een wat kleiner bedje. De nachtvoeding lijkt ook langzaam te verdwijnen. De afgelopen twee nachten werd ze rond 5.30/6u wakker, terwijl de laatste voeding om 20u begon. Laten we hopen dat dit zich voortzet! Ze zit nu in ieder geval op vijf voedingen per dag.

In de tussentijd ben ik ook weer begonnen met werken. Dit is niet alleen een grote verandering voor mij, maar ook voor onze kleine meid. Ze gaat namelijk sinds 2 weken 3 dagen in de week naar opa en oma. Voor mij een hele geruststellende gedachte. Helemaal omdat Lieke erg slecht uit de fles drinkt. Ondanks dat we rond 6 weken zijn begonnen met het introduceren van de fles, heeft ze er vooralsnog weinig zin in. Volgens de berekeningen zou ze zo rond de 170 ml per keer moeten drinken. De eerste dag ging er echter maar 40ml per voeding in. Inmiddels gaat het al wat beter en zijn we (ik moet eigenlijk m’n moeder zeggen) erachter gekomen dat het heel belangrijk is dat de melk goed op temperatuur is en blijft. Zodra hij ook maar een beetje is afgekoeld wil ze niet meer drinken. Daardoor geven ze de voeding nu maar in etappes. Maar de 170 ml haalt ze nog steeds niet. Ze blijft meestal rond 110 steken. Vooralsnog groeit ze goed en maak ik me dus geen zorgen. Ze haalt het ‘s avonds wel weer in aan de borst .

In haar ontwikkeling is Lieke ook super vooruit gegaan. Ze draait zich van haar buik naar haar rug, er is een eerste tandje doorgekomen en laatst vond ik haar ineens op haar buik terwijl ik haar toch echt op haar rug had neergelegd (dit is overigens maar 1 keer voorgekomen). Een hele verandering met vorige maand toen ze het echt nog niet leuk vond om op haar buik te liggen. Nu is ze het liefste de hele dag aan het draaien. Ze maakt hele rondjes in de box en zet zich af met haar beentjes. Liggend op haar buik heeft dat nog weinig effect, maar als ze op haar rug ligt komt ze op die manier echt vooruit. Zo grappig om te zien. Daarnaast hebben we gemerkt dat ze het nog steeds heel leuk vindt om rechtop te zitten. Zolang ze maar alles in de gaten kan houden vindt ze het goed.

Lieke is ook erg goed gegroeid en ligt hierbij helemaal op schema. Bij de controle bij 3 maanden (en 9 dagen) woog ze 6165 gram en was ze 59,5 cm. Tijdens dat laatste bezoek aan het consultatiebureau stond er trouwens ook weer een vaccinatie op het programma. Ze moest net als de vorige keer weer even heel hard huilen, maar daarna was ze gelukkig weer vrolijk. Het ging zelfs zo goed dat we die middag samen met Lot naar de Linnaeushof zijn gegaan.

Omdat ze tijdens de bevalling 2 weken lang in stuit heeft gelegen moesten we de afgelopen maand een echo laten maken in het VUmc van haar heupjes. Blijkbaar bestaat er, ook al heb een kindje maar heel kort in stuit gelegen, een grote kans  op heupdysplasie. Gelukkig bleek uit de echo dat dit niet het geval was! Een hele geruststelling.

En tussen Lieke en Lotte. Daar gaat het ook goed mee. Natuurlijk zijn er soms wel wat jaloerse momentjes, maar over het algemeen is Lotte nog steeds super blij met haar kleine zusje. Zolang we ook wat één-op-één tijd met Lotte plannen gaat alles goed en is iedereen tevreden.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *