Review: Nuna LEAF

Wanneer je een kindje krijgt hoor je van alle kanten dat een ‘wipstoeltje’ handig is. Kindjes kunnen er daardoor gezellig bij zitten en ze schijnen er rustig van te worden. Er zijn heel veel verschillende stoeltjes op de markt, van goedkoop tot duur van ‘wipstoel’ tot ‘wiegstoel’.

Eén van de varianten is de Nuna LEAF. Het bedrijf Nuna, dat zijn wortels in Amsterdam heeft, bracht in 2010 de LEAF op de markt. In tegenstelling tot veel andere stoeltjes maakt dit stoeltje geen wip- (van boven naar beneden), maar een wieg-beweging (van links naar rechts). Door een zacht duwtje te geven tegen het stoeltje beweegt hij gedurende twee minuten langzaam heen en weer.

We kochten de Nuna LEAF nog voor de geboorte van onze oudste dochter. De wiegbeweging kwam op mij een stuk natuurlijker over dan die van een wipstoeltje en het design sprak me ook aan. Toen onze kleine meid er eenmaal was, was het tijd om de stoel te testen. En wat vond ze hem heerlijk. In de box of op een kleed kon ze weleens onrustig zijn. Wat dan hielp was haar in onze armen nemen, maar dat hou je niet de hele dag vol. De Nuna LEAF bracht uitkomst. Zodra ze in de stoel zat en we hem een klein zetje gaven werd ze rustig.

Daarnaast vonden we het fijn dat je de stoel met een duw aan een hendel ‘vast’ kunt zetten. Hierdoor is de stoel ook prima te gebruiken wanneer je je kindje een hapje wilt geven. Het uitneembare kussentje zorgt er weer voor dat als er iets geknoeid wordt (of je kindje doorlekt) je niet de hele hoes hoeft te wassen (wat overigens wel kan).

Met de geboorte van Lieke bijna 4 maanden geleden heeft de Nuna LEAF een nieuwe eigenaar. Nou, ik moet eigenlijk zeggen een gedeelde nieuwe eigenaar. Omdat de LEAF tot 60 kg kan dragen is hij namelijk nog steeds geschikt voor Lotte en maakt ook zij er ook nog gebruik van. Bij Lieke bevalt de Nuna LEAF net zo goed. Lieke is een erg nieuwsgierig kindje en ligt dan ook niet graag in de box waar ze niet veel kan zien. In de Nuna LEAF kan ze heerlijk om zich heen kijken. Daarnaast vindt ze het ontzettend leuk om met de speelboog te spelen die als extra accessoire bij de stoel kan worden gekocht. Ze kijkt naar zichzelf in het kleine spiegeltje dat eraan hangt en ‘praat’ tegen het poppetje.

Omdat ze het zo erg naar haar zin had in de stoel is hij ook meegegaan op onze vakantie naar Frankrijk. Daar was het een regelrechte life safer. Door de extra aangeschafte zonnekap met muskietennet kon Lieke gewoon buiten zitten. Zonder Nuna LEAF was dat nooit gelukt. Er waren dit jaar namelijk ontzettend veel muggen. Daarnaast zorgde de zonnekap voor de nodige bescherming tegen de zon. Nu terug in Nederland staat de LEAF weer pontificaal in huis, maar door het design misstaat hij niet.

Zijn er nog nadelen te noemen aan de Nuna LEAF. Het enige dat wij als jammer hebben ervaren is dat onze oudste op een gegeven moment zelf het tuigje kon losmaken terwijl ze nog te jong was om zelf uit het stoeltje te komen. Nu moet ik wel eerlijk bekennen dat onze beide kinderen uitzonderlijk sterk zijn (niet mijn woorden, maar die van het consultatiebureau), dus dit ‘probleem’ zal bij veel anderen niet spelen. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat de Nuna LEAF doordat hij een wieg- in plaatspvan een wipbeweging maakt meer ruimte in beslag neemt dan andere ‘wipstoeltjes’. Wij hebben dat echter niet als negatief ervaren.

Dus kan ik de Nuna LEAF aanraden? Zeer zeker!

Liefs,

Anneloes

 

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *