Lieke #5maanden

Wat een lekker moment om te vieren dat Lieke alweer 5 maanden is. We zitten namelijk op het heerlijke eiland Sal, Kaapverdië. Even genieten met en van elkaar als gezin. Eigenlijk voelt het heel snel na de zomer (en dat is het ook wel), maar het kwam nou eenmaal het beste uit. En nu we hier zitten genieten we ons suf!

Lieke 5 maanden, wat gaat het snel! De vorige keer schreef ik dat ze na terugkomst van de vakantie weer ‘s nachts wilde drinken en dat dit met name kwam omdat we haar om 20u in bed legde. Inmiddels is het weer allemaal verschoven. Ze laat er overdag namelijk soms zo lang tussen zitten dat ze, om toch nog aan 5 voedingen te komen, om 20.30/21.00 u honger heeft. We hebben daarom maar besloten om haar niet meer om 20u naar bed te brengen, maar na die voeding. Ze slaapt dan over het algemeen door tot de volgende ochtend (afgezien van de twee eerste nachten in Kaapverdië, toen ze een jetlag had en wel ‘s nachts een voeding wilde hebben). Soms wordt ze midden in de nacht wakker, maar zodra we haar dan haar speentje geven is ze weer vertrokken. Op dit moment kost dat nog niet veel moeite omdat haar wiegje nog naast ons bed staat. Volgende maand gaat ze echter op haar eigen kamertje slapen, dus ik ben benieuwd hoe het dan zal gaan.

Inmiddels ben ik alweer 1,5 maand aan het werk. Dit betekent dat Lieke 3 dagen in de week naar mijn ouders gaat. Tot nu toe gaat dat erg goed. In het begin was het geven van de fles problematisch, maar inmiddels gaat het goed. Hij moet alleen altijd goed op temperatuur zijn. Zodra hij ook maar een beetje is afgekoeld heeft ze er geen zin meer in. In het begin hebben we daardoor ook wat melk weg moeten gooien, maae gelukkig heb ik genoeg. Het scheelt dat ik op werk een fijne kolfruimte heb. Ik merk namelijk echt dat ik dat nodig heb. Is de ruimte bijvoorbeeld te koud, of zit ik ongemakkelijk, dan gaat het kolven gelijk een stuk minder goed.

Met Liekes groei gaat het ook prima. Ze zat tijdens het afgelopen bezoek aan het consultatiebureau binnen alle marges en is een lekkere bolle borstvoedingsbaby. Ze heeft tijdens het bezoek ook weer twee vaccinaties gekregen. Net als de vorige keer moest ze even hard huilen en was het daarna weer oké. De rest van de dag was ze een beetje sloom en heeft ze veel geslapen, maar voor de rest ging het gelukkig goed.

We zijn ook begonnen met het geven van een eerste hapje. Vooralsnog gaat dat niet geweldig. We hebben inmiddels bloemkool, broccoli, wortel en banaan geprobeerd. Zonder het echt uit te spugen krijgt ze het toch voor elkaar om het hapje uit haar mond te werken. Of dat nou komt omdat het allemaal nieuw is of doordat ze het echt niet ziet zitten weet ik niet. Het gaat ieder geval totaal anders dan bij Lotte, die vond het gelijk geweldig.

Voor de rest was het thuis erg hectisch. De meiden krijgen nieuwe kamers op zolder, waardoor het hele huis overhoop is gehaald. De zolder – die eigenlijk als opslagruimte diende – moest namelijk leeg. Veel van de spullen zijn naar de kringloop gegaan, maar een deel is ook over de rest van huis verspreid. Niet ideaal, maar het is even niet anders. Aangezien Lieke goed groeit, en dus bijna ook uit haar wiegje is gegroeid, is het tijd voor de grote wisseltruc. Lotte krijgt een groot bed en Lieke mag in het ledikantje op haar eigen nieuwe kamertje. Ik vind dat persoonlijk best een dingetje, maar het is gewoon tijd. Nog even een maandje genieten en dan gaat ze over.

Deze maand zijn we tevens voor het eerst een avondje zonder Lieke geweest, eigenlijk twee. De eerste keer was een etentje van een goede vriend. Lieke mocht mee, maar het leek ons eigenlijk fijner om zonder de kindjes te gaan. Ondanks dat het allemaal prima ging zat ik daar een beetje ongemakkelijk. Je kijkt toch de hele tijd op je telefoon. De tweede avond was een weekje later. Niet ideaal zo dicht op elkaar (niet perse voor de meiden, maar meer voor mij), maar het was niet anders. Ook die keer ging het gelukkig allemaal goed. Ik denk dat ik het vervelender (want: wel gewoon kolven) vond. De meisjes zagen het gewoon als een leuk uitje.

Tussen Lotte en Lieke gaat het goed, eigenlijk steeds beter. Elke ochtend als Lotte onze kamer binnen komt en Lieke ziet zegt ze: ‘mijn baby!’ en begint ze haar te knuffelen en kusje te geven. Nog steeds soms een beetje te hard, maar wel met liefde. Met mooiste was nog wel dat toen ik vroeg wat ze het leukste vindt aan deze vakantie ze ‘Lieke’ zei.

En oja, de vorige keer vertelde ik toch dat er een tandje was doorgekomen. Nou dat was dus #fakenews, het witte puntje zit er nog steeds maar de tand is niet verder doorgekomen..oeps!

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *