Lieke #6maanden

Iedere maand als ik deze update schrijf ben ik weer verbaasd hoe snel de tijd gaat. Zes maanden, niet normaal gewoon! Het is al echt geen kleine baby meer. Nog maar even en ze zit, kruipt, praat en loopt. Want wat ontwikkeld ze zich snel. Stil liggen is er niet meer bij. Zodra we haar in de box leggen draait ze zich binnen no-time om en pakt alle speeltjes die maar voor handen zijn. En die gaan natuurlijk gelijk richting haar mond. Eigenlijk zit er altijd wel iets in haar mond, als het geen speeltje is knabbelt ze wel op haar eigen vinger of hand. En haar voeten, die vindt ze ook super interessant.

Tijdens de vorige update zaten we lekker in Kaapverdië. Wat was het daar lekker en wat hebben de meisjes het goed gedaan. Zowel de heen- als terugvlucht ging prima. Wat een opluchting was dat. En ook in Kaapverdië ging het goed. Door het tijdsverschil (3 uur) kwam Lieke de eerste dagen wel ‘s nachts voor een voeding, maar na een paar dagen was ze gewend. Het warme weer deed haar gelukkig ook niet zoveel. Het scheelde wel dat we in een gekoelde kamer sliepen en overdag verkoeling konden zoeken in het zwembad. Bij terugkomst moest Lieke natuurlijk ook weer even wennen aan de tijdszone, maar gelukkig voor ons werd het binnen een paar dagen wintertijd waardoor het verschil met Kaapverdië net iets minder werd.

Op dit moment zit Lieke nog op 5 voedingen, waarvan er eentje altijd kort is. Ik denk dus dat er binnenkort eentje af gaat vallen. Waarschijnlijk als ze iets meer vast voedsel gaat eten. Op dit moment is dat nog niet zo veel. Maar het gaat gelukkig wel steeds beter.

De afgelopen maand was Lieke voor het eerst een beetje ziek. Lotte werd in het weekend ziek, verhoging, snotteren en hoesten. Ondanks dat ik zo gehoopt had dat ze Lieke niet zou aansteken, was ze een paar dagen later toch aan de beurt. En waar het bij Lotte binnen 2 dagen over was, heeft het bij Lieke toch wel bijna een week geduurd. Ze had geen koorts, maar had wel constant een verstopte neus en moest veel hoesten. Zo zielig om te zien. Helemaal omdat ze daardoor ook heel moeilijk op haar rug kon liggen. In haar eigen bedje slapen zat er daarom ook niet in. Het begon vaak goed, maar zodra haar neusje volliep ging het niet meer. Ze heeft daarom heel vaak in onze armen geslapen. Niet ideaal, maar het was eventjes niet anders. Dit was de enige manier waarop ze rustig kon slapen. En wij? Laten we het zo zeggen het is goed dat ze make-up verkopen. Ideaal tegen het verhullen van wallen. Wat ook niet meehielp is dat ze doordat ze ziek was ineens weer ‘s nachts voor een voeding kwam.

Vorige week ben ik voor het eerst 2 nachtjes niet bij Lieke geweest. Ik moest voor werk naar het buitebland. Jammer genoeg is tijdens deze twee dagen de virusinfectie waardoor ze verkouden was overgeslagen op haar ogen. Toen ik terug kwam zag ik dus een zielig hoopje met twee dichte ontstoken ogen. Precies zoals de eerste 3 maanden van haar leven. Daarnaast had ze veel krampjes. We denken dat dit kwam door de nutrilon die ze had gekregen in mijn afwezigheid. Ik had jammer genoeg niet genoeg voorraad moedermelk om de 3 dagen door te komen, waardoor ze een paar poedermelk flesjes heeft gehad. Inmiddels ben ik weer begonnen met het geven van borstvoeding, dus ik hoop dat de krampjes hierdoor wegblijven.

Binnenkort gaat ze Lieke trouwens ook over naar haar eigen kamertje. De afgelopen weken heeft de aannemer zijn werk afgerond waarna wij zelf aan de slag zijn gegaan. Voorstrijken, schilderen, vloeren leggen, plinten mmaken. Het heeft even wat werk gekost, maar de kamers zijn bijna af! Ik vind het wel een gek idee hoor dat ze straks niet meer naast me ligt. Maar ze is nou eenmaal bijna uit haar wiegje gegroeid en om nou een ledikant naast m’n bed te zetten vind ik ook zo wat.

En tussen Lotte en Lieke. Het blijft een beetje hetzelfde. Lot is gek op haar zusje en soms een beetje jaloers en Lieke kijkt nog steeds met grote ogen naar haar grote zus. Het is duidelijk dat het haar grote voorbeeld is!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *